2019. szeptember 27., péntek

Klímaszerelés

Klímaszerelés


A klímaszerelés első lépése mindig a megfelelő klíma kiválasztása. Minden otthon más, és mindenkinek mások az igényei és a lehetőségei, épp ezért fontos mindig az előzetes felmérés. Az előzetes felmérés során a szakember alaposan felméri az otthont, megnézi, hogy milyen az elosztása a háznak, milyen az elektromos hálózat. A szakember megtudja mondani már ekkor, hogy hova érdemes felszerelni a készüléket, valamint azt is, hogy milyen készülékre van szüksége.

Ezt követően történik a klíma készüléknek a beszerelése. A legegyszerűbb mód ilyenkor az, hogyha a klímaszerelő cégtől vásárol klímát, hiszen ma már nem lehet úgy klímát vásárolni, hogy elmegy érte a legközelebbi áruházba. Papírok, tanúsítványok kellenek hozzá. A klíma beszerelése során a szakemberek felszerelik a kültéri és a beltéri egységet, majd pedig összekötik ezeket. Feltöltik a rendszert gázzal és rákötik az elektromos hálózatra. Ezt követően pedig elvégzik a beüzemelést, amely során meg is mutatják, hogy hogyan kell használni a készüléket.

Ha klímát szeretne beszereltetni, akkor keressen fel minket bizalommal, elvégezzük ezt a feladatot. A későbbiekben is természetesen számíthat ránk, hiszen vállaljuk a klíma karbantartást és a klíma javítást is. Klíma szerelő szakembereink mind jó szakemberek, rutinosak, tapasztaltak, garantált, hogy jól fogják elvégezni a munkálatot. A klíma beszerelés során lehetőség van a vésésre is, amely során a kábeleket elrejtjük a falba. Keressen minket bizalommal, hogyha klímaszerelést szeretne.
A klímaszerelésről bővebben a klímaszerelés oldalunkon tájékozódhat.


Klímaszerelés


Klíma karbantartás


A klíma készülékeknek a karbantartása nagyon fontos. A karbantartásba beletartozik a klímának a szakszerű megvizsgálása és a maximális kitisztítása. A karbantartásra egy évben egyszer mindenképp sort kell keríteni. Ha csak nyáron van használva, akkor érdemes már tavasszal elvégeztetni a karbantartást. Ha egész évben használja, akkor évente kétszer végeztessen el karbantartást, de egyszer minimum.

A klíma karbantartásra két okból van szükség, az egészségünk és a készülékünk védelme miatt. A szerelő a karbantartás során alaposan felméri a készüléket, és ha problémát talál akkor meg is tudja oldani. Továbbá a karbantartások során alaposan kitisztítja a készüléket. Erre azért van szükség, mert a beltéri egységben megtudnak telepedni különböző kórokozók, valamint a kültéri egységben megtelepedik a por és a szennyeződés.

Egy vizsgálattal és egy tisztítással mindent megtud tenni annak érdekében, hogy a készülék jól működjön. Szakembereink elvégzik ezt a karbantartási munkálatot, gyorsan és szakszerűen.

Klímatisztítás


A klíma készülékeknek a tisztítása nagyon fontos. A klíma készüléknek a beltéri egységében egy nedves, meleg, párás környezet van amely tökéletes táptalaja a különböző baktériumoknak, gombáknak, vírusoknak. Ha ezek a mikroorganizmusok elterjednek, akkor betudnak kerülni a légtérbe is. Ha bejutnak akkor rendkívül komoly megbetegedéseket tudnak okozni. Például légiósbetegséget, tüdőgyulladást, különböző gombás fertőzéseket.

Ezek ellen csak a klímatisztítással lehet védekezni. A klímatisztítása során a szakember alaposan kifertőtleníti a készüléket. Ehhez egy speciális fertőtlenítő szert alkalmazunk. Ezt a kikapcsolt állapotban lévő készülékbe bejuttatjuk és megvárjuk, hogy elkezdjen hatni. Időre van szükség, hogy a szer majdnem maximálisan eltudja pusztítani a különböző kórokozókat. Az ilyesfajta tisztítást gyakran meg kell ismételni. Minden évben legalább egyszer, de sokkal jobb, hogyha kétszer van elvégezve.

A klímatisztítás során a kültéri egységet is kitisztítjuk a szennyeződésektől. Készüléke és egészsége érdekében mindenképp keressen fel minket.