2019. szeptember 27., péntek

Napelem kivitelezés

Mennyi ideig tart egy napelem kivitelezés? Bármilyen furcsának is tűnhet, a napelem rendszer felszerelése csak egy nap, az előtte lévő engedélyezési eljárás az, ami hosszabb időbe telik.

Egy napelem kivitelezés nem csak a napelemek tetőre való felszereléséből áll, előtte egy komoly engedélyeztetési és tervezési munka van.

A napelem kivitelezés egy nagyon fontos, szinte nélkülözhetetlen pontja, a helyszíni felmérés. Miért fontos a helyszíni felmérés?

A helyszíni felmérésen, a felmérést végző kollégánk, megnézi a tető tájolását, dőlésszögét,a tető statikai állapotát, és az árnyékolási tényezőket. Felméri az ingatlan elektromos hálózatának állapotát, felméri a beépítendő anyagok mennyiségét, és önnel egyeztetve meghatározzák az inverter lehetséges helyét.

Napelem kivitelezés

Hogy ezek miért fontosak? Egy rossz tájolású és dőlésszögű napelem rendszer termelése jóval kevesebb lesz, így lassabban térül meg. Az árnyékolási tényezők azért fontosak, mert egy fa, egy oszlop által, a napelem modulokra vetett árnyék, akár 20-50%-ban is visszavetheti az egy körön lévő napelemek termelését. Ezen adatok ismeretében tudunk önnek adni egy pontos, személyre szabott árajánlatot, ami nem tartalmazz rejtett költségeket.

Szeretné tudni meddig tart egy napelem rendszer kivitelezés? Kattintson ide.

Ha árajánlatunk elnyerte tetszését, akkor a szerződés megkötése után a kollégáink elindítják az engedélyeztetési folyamatot. Elkészítjük a csatlakozási tervdokumentációt, és a teljes ügyintézést.

Ha az engedélyek megérkeztek, akkor a kollégáink keresni fogják, hogy egyeztessenek önnel a napelem kivitelezés napjáról.

A napelem rendszer kivitelezés, egy átlagos méretű rendszert nézve, mindössze egy nap. A kivitelező csapatunk az önnel egyeztetett napon, a reggeli órákban érkezik, és legkésőbb sötétedés előtt be is fejezik a munkát. A napelem modulok a tartószerkezettel biztosan rögzítve, az inverter a kapcsolókkal, a kábelezéssel a helyére kerül. Szeretné látni milyenek a kész napelem rendszerek? Ezzel a témával a Napelem rendszer referenciák oldalon foglalkozunk.

A napelem rendszerünk tehát kész, azonban még nem üzemelhet. A cégünk részéről megtörténik a készre jelentés a szolgáltató felé. Most már csak a szolgáltató részéről kell az oda-vissza mérő villanyóra felszerelése, és a szerződéskötés a hálózatra való betáplálásra.

A napelem kivitelezés elkészült, már csak sok napsütéses órára van szükségünk, hogy sok áramot termeljen napelemes rendszerünk.

A napelem kivitelezésről a napelem kivitelezés oldalunkon tudhat meg többet.