2019. október 26., szombat

Fűtéskorszerűsítés kondenzációs kazánnal

Fűtéskorszerűsítés kondenzációs kazánnal


A mai modern technológiák lehetőséget biztosítanak nekünk arra, hogy korszerű, magas hatásfokú fűtésrendszert üzemeltessünk. Ezzel nem csak környezetünkre vigyázunk kicsit jobban, de pénztárcánkat is megkíméljük a felesleges kiadásoktól. Szerencsére sok esetben állami támogatást is igénybe vehetünk fűtésünk és melegvízellátásunk korszerűsítéséhez.

Egy fűtési rendszer korszerűsítésének számos módja van. Már azzal is költségmegtakarítás érhető el, ha a radiátorokra egyenként szabályozható termosztátokat szerelünk. További megtakarítást eredményez, ha automatizáljuk a fűtési rendszerünket. Az igényeknek, körülményeknek megfelelően beszabályozott kazán és radiátorok együttese is növeli a fűtés hatékonyságát.
Mégis a legnagyobb energiamegtakarítás (így költségmegtakarítás) egy kondenzációs kazán beszerzésével és beépítésével érhető el. Lássuk, miért!


Kondenzációs kazán szerelése


A kondenzációs kazánok hatásfoka igen magas. A hatásfok azt mutatja meg, hogy a befektetett energia hány százaléka hasznosul. Ebből láthatjuk, hogy minél magasabb egy készülék hatásfoka, annál több energiát takaríthatunk meg. Hogyan lehetséges ez?
Ahogyan a neve is mutatja, ezek a gázkazánok a kondenzáció során keletkező energiát is hasznosítják, ebben rejlik a nagyszerűségük. Mit jelent ez?

A kazán a gáz elégetése során keletkező égésterméket (aminek igen magas még a hőmérséklete) nem egyből kivezeti a kéményen át, hanem először lehűti azt. A lehűlés során a gázból gőz, abból pedig folyadék keletkezik. Ennek a folyamatnak a során energia szabadul fel, amit a kazán szintén a fűtésre fordít. Ennek a technológiának köszönhetően akár 110 %-os hatékonyság is elérhető! Látható, hogy egy igen „spórolós” fűtési mód.

Mindemellett a kondenzációs kazán igen jól szabályozható, finom összhangba hozható a lakással, a radiátorok, a külső és belső hőmérséklet paramétereivel.

Ne feledje azonban, hogy a fűtéskorszerűsítést éppúgy meg kell terveztetni, mint egy új épület fűtésrendszerének kiépítését! Számos szakember, vállalkozás teljes körű szolgáltatást kínál. Az igényeknek, jogi előírásoknak megfelelő terv elkészítése során nem csak figyelembe veszi kérésünket, hanem tanácsokkal, javaslatokkal lát el bennünket, megosztja tapasztalatait, hogy a lehető legjobb végeredményt kaphassuk. Segítségünkre vannak a szükséges gépészeti elemek, készülékek beszerzése során. A beépítést körültekintően, hosszú távon megbízhatóan végzik el, majd a beüzemelést követően használati útmutatást nyújtanak.

Hatékony, energiatakarékos berendezések alkalmazásával Ön is jelentős összeget spórolhat meg!